NIEUW PAARD GEKOCHT? WAT DOE JE NU?

Elk paard dat op het Belgisch grondgebied verblijft moet geïdentificeerd zijn.

Het paspoort en de identificatiegegevens van het nieuwe paard moet je aanpassen en op jouw naam (laten) zetten. Daarvoor moeten die gegevens in de Belgische Centrale Databank (HorseID) zijn opgenomen. Dit check je met het chipnummer in de openbare online databank van HorseID.

Indien je paard onbekend is in de databank dan moet je dit paard opnieuw identificeren en doorloop je de verplichte procedure van BCP. Dit geldt ook voor paarden die uit het buitenland komen of paarden die door de vorige houder nooit zijn aangegeven. Voor veulens doorloop je deze identificatieprocedure.

Is je paard wél netjes ingegeven in de centrale databank dan doorloop je, samen met de vorige houder, de elektronische mutatieprocedure. Het nodige klantenaccount voor HorseID vraag je aan bij BCP. 

NUTTIGE LINKS

www.horseid.be

www.cbc-bcp.be

paarden.vlaanderen

EHBA

EHBA? Eerste Hulp Bij Aankoop van een paard. Een paard kopen doe je namelijk niet zo maar. 

Wil je eens weten aan welke kosten je jezelf kan verwachten? Welke materialen en noden een paard heeft? Of welke impact dit kan én zal hebben op je leven (en dat van je gezin). Dan mag je me altijd bellen voor een informatief en gezellig gesprek. 

Ben je ondertussen er zeker van? En heb je al een mogelijke paardenpartner op het oog? Ook dan kan ik je helpen bij de keuring. Kijk op mijn webpagina over EHBA wat ik voor je kan doen.

Succes!