Vanaf dat je een les bij mij boekt, ga je akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Voor workshops, clinics, enzovoort gelden deze uitgebreidere voorwaarden.

 

Veilige les

Veiligheid is heel belangrijk. De veiligheid van jou, je paard maar ook die van mij en eventuele andere mensen die aanwezig zijn. Daarom is een veilige lesplek noodzakelijk. Dit kan een afgezet stuk van een weiland zijn (prikpaaltjes bvb), of een duidelijk afgebakend stuk piste. Toeschouwers zijn welkom maar staan achter een hek of dergelijke op een veilige afstand. De grond moet vrij zijn van obstakels, putten of rondslingerende rommel, zodat niemand zich kan bezeren. Diepe modder is ook gevaarlijk. 

Met grondwerk zal ik je aanraden om handschoenen te dragen. Dan heb je beter grip op het touw en loop je geen brandwonden op. Bij jonge paarden of gevaarlijke paarden zal ik je met aandrang vragen om helm en bodyprotector te dragen zodat je vitale lichaamsdelen beschermd zijn, ook tijdens grondwerk. Bij het rijden zal ik je steeds vragen om een helm te dragen. Bij jonge paarden of gevaarlijke paarden draag je best ook een bodyprotector. Indien je dit niet wilt, zal ik je vragen om hiervoor een afstandsverklaring te ondertekenen zodat het voor alle partijen heel duidelijk is dat de verantwoordelijkheid en de gevolgen bij jou liggen.


Mijn lesdoel is steeds om van jou en je paard een beter team te maken. Daarom leer ik je op verschillende manieren communiceren met je paard. Dat betekent ook dat je ook zal moeten luisteren naar wat je paard je vertelt. Soms is dat iets wat je niet wil horen. En dat kan frustrerend zijn. Maar niet getreurd, dan proberen we het op een andere manier. Ik blijf mij continu bijscholen zodat ik steeds meer technieken achter de hand heb en je kan helpen. Ik garandeer je dat ik in elke les streef naar een succes, hoe klein of groot dit ook kan zijn. Het doel is niet het kunstje op zich maar het teamwerk!

Mijn Lesdoel


Annuleren

Het kan altijd gebeuren dat je ziek wordt, iets anders aan je hoofd hebt of dat er iets met je paard is waardoor de les niet kan doorgaan. Uiteraard heb ik daar alle begrip voor maar ik vraag je wel om ten laatste 4 uur voor de start van de les dan af te bellen of een sms te sturen. En dan spreken we meteen een nieuwe datum af. Ben je de les vergeten en sta ik op je te wachten op de lesplaats, dan reken ik je de les aan.

Opgelet, voor clinics, workshops, opleidingen en dergelijke gelden andere voorwaarden en die zijn te raadplegen via deze link.


Betalen

Mijn devies is boter bij de vis. De les wordt meteen afgerekend, de lessenreeksen en workshops worden in één keer betaald. Materiaal wordt ook meteen betaald. Dat mag cash, Payconic of per overschrijving. 


Is het jouw eerste kennismaking met mijn lessen en heb je (nog) geen materiaal? Dan mag je gerust een leadrope, stick en touwhalster van mij lenen. Zo voel je zelf de kwaliteit en effect van deze communicatiemiddelen. Ik zorg ervoor dat deze set steeds hygienisch is en in topconditie. Daarom vraag ik voor het lenen van het materiaal een kleine bijdrage. De eerste keer is natuurlijk gratis.

Materiaal


Omwille van privacy-redenen is het niet toegelaten om de lessen op te nemen op video of audio. Ik neem zelf foto’s of video om bepaalde momenten, gedragingen, houdingen, communicatie,… tussen lesklant en paard vast te leggen. Dit beeldmateriaal wordt later gebruikt voor educatieve doeleinden en gepubliceerd op sociale media kanalen of getoond in presentaties. Hierbij zal ik ervoor zorgen dat de lesklant altijd onherkenbaar is en de lesklant niet taggen. Uiteraard kan je het beelmateriaal altijd opvragen.

OPNAMES