WAT MAG JE VERWACHTEN VAN DE workshops? 

Je kan een workshop organiseren bij je op de manege of stal. Bij de eerste keer bevat de workshop ongeveer 1 uurtje theorie over natural horsemanship en wat dit betekent voor jou en je paard. Dit is een luchtig, actief uurtje waarin ik je voorbereid op de oefeningen die je in de 2 volgende uren met je eigen paard zal doen. Afhankelijk van het tempo van de deelnemers doorlopen we minstens 7 oefeningen. Vergis je niet, da's een hele boterham! Elke deelnemer krijgt een korte samenvatting van de oefeningen mee om zelf verder te oefenen.

Ik neem hindernissen en obstakels en enkele grondwerksetjes mee die je kan lenen. Je kan ook grondwerksetjes aankopen en/of bitloze optoming bestellen en ter plaatse aankopen (graag altijd even overleggen).

De prijzen zijn exclusief toeschouwers (10 euro per persoon, per 3 uur) en exclusief verplaatsingsonkosten (met uitzondering in mijn lesregio).

Lees ook even de voorwaarden!

Workshop Grondwerk   (3 uur)

250€ (max 4 PERSONEN)

Deze workshop draait rond de kuddespelletjes die je speelt met je paard, van op de grond. Dit is de taal die elk paard spreekt, jong of oud, ervaren of onervaren, groot of klein. Tijdens deze spelletjes leert jouw paard respect en vertrouwen voor je te hebben en leer jij te balanceren tussen vriendschap en leiderschap.

Indien de deelnemers zich specifiek willen voorbereiden op bitloos rijden, pas ik deze workshop aan! 


Workshop Bitloos rijden en neckrope (3 uur)

250€ (max 4 PERSONEN)

Deze workshop kan je alleen volgen als je de workshop grondwerk hebt gevolgd en is geschikt voor zowel beginners als ervaren ruiters.

Tijdens deze workshop leer je hoe je je lichaam moet gebruiken om je paard te sturen, tempowisselingen en je paard onder controle houden tijdens een schriksituatie. Je leert de technieken en hulpen om bitloos te rijden.

Deze workshop is ook geschikt als je op neckrope wilt leren rijden.

barbara hoekstra bitloos rijden.jpg

Workshop Agility (3 uur)

270€ (max 4 personen)

In deze workshop leer je de basis van agility en maak je kennis met een reeks hindernissen die het zelfvertrouwen van je paard vergroten. Je leert je paard sturen van op de grond waarbij het paard zelfstandig de hindernissen neemt. Agility combineert fysieke work-out met een dosis denkwerk en is voor het paard een verfrissende afwisseling. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers werken we aan de hand of in vrijheid en in verschillende tempo's. Je kan deze workshop ook zonder voorkennis meedoen. De hindernissen zijn aangepast aan het niveau van het paard en variëren regelmatig. Het is ook mogelijk om met deze workshop je voor te bereiden op de OLHA competitie.


Workshops schriktraining

300 euro (3 uur - max 6 personen)

600 euro (6 uur - max 6 personen)

Deze workshops bestaan uit 3 niveaus die wel op elkaar aansluiten maar die je ook afzonderlijk kan aanvragen.

  • Safety first! We leren veilige technieken aan voor dagelijkse en minder dagelijkse handelingen.

  • Paardenlezen: wat zijn de signalen die je paard laat zien? Wat vertelt je paard je eigenlijk? Waarom is je paard eigenlijk zo bang? Wat moet je doen zodat je paard jou vertrouwt?

  • Praktijk: we gaan aan de slag met verschillende technieken en hindernissen of obstakels die jouw paard en jezelf vertrouwen geven. Je bent vrij om te kiezen of je alles als grondwerk oefent of daarna ook vanuit het zadel probeert.

In elk niveau komen deze puntjes aan bod maar verschilt de diepgang en praktijk. In de dag-workshop is het praktijk gedeelte uitvoeriger en zijn er dus meer hindernissen.

In niveau 1 werken we met dagelijkse situaties op en rond het lichaam van het paard (spray, zeil, plastic zakjes, bal, …) en leer je de basistechnieken (grondwerk).

In niveau 2 ga je oefenen op een parcours* en leert je paard op, onder, tussen, over, door hindernissen te gaan (grondwerk en/of rijden). We werken hier ook met dubbele lijnen. Dus dit niveau is ook zeer geschikt voor jonge paarden.

In niveau 3 wordt het parcours* extremer en komen er bewegende monsters, enge geluiden en rook aan te pas (grondwerk en/of rijden). We werken hier ook met dubbele lijnen. Dus dit niveau is ook zeer geschikt voor jonge paarden.

* het parcours varieert en ik bespreek graag de mogelijkheden in functie van de plaats.