Waarom is natural horsemanship ook voor jou?

Decennia geleden ontdekten verschillende 'Paardenmeesters' de sleutel tot de paardentaal waardoor communicatie tussen mens en paard nu heel wat vlotter gaat. Deze Paardenmeesters observeerden de spelletjes die de paarden in een kudde met elkaar spelen en pasten deze toe bij hun eigen paarden. Ze begrepen gaandeweg meer van het leerproces, de achterliggende motieven en behoeften van het paard. Er ontstonden technieken en inzichten die het leven voor paarden sterk verbeterden. Hun groeiend ontzag voor dit edele dier maakte dat ze die informatie met de hele wereld wilden delen zodat iedere ruiter zich de paardentaal eigen kon maken. Deze informatie zit vandaag de dag samengevat in allerlei technieken en strategiën die 'Natural Horsemanship' heten en wij als mens kunnen gebruiken om met onze paarden om te gaan.

De mens is veel intelligenter dan een paard. Onze hersenen zijn tot veel meer in staat dan die van een paard en daarom hebben wij de mogelijkheid om van de relatie een goede relatie te maken. Een paard kan niet redeneren, abstract denken, complexe associaties maken, uitlachen, hypocriet doen, liegen, rekenen, andere talen leren, 'faken', ... ook al lijkt dat voor ons soms van wel. Ze hebben er simpelweg de hersenen niet voor! (klik hier voor meer uitleg over hersenen). Een paard leeft in het hier en nu, niet in het gisteren of morgen zoals wij meestal wél doen.

De sleutel tot een betere band met je paard ligt dus bij jouw vaardigheden om de paardentaal te lezen en daar op te antwoorden. En gelukkig kan ik je daarbij helpen! Mijn doel is om jou alle hulp te bieden zodat jij en je paard een geweldig team worden. Kijk eens in het aanbod, er zit vast iets tussen dat past voor jou en je paard.