85€ per consult**

EHBA betekent Eerste Hulp Bij Aankoop. Je koopt een paard, geen fiets. Een paard kan makkelijk 30 jaar worden en er zit geen garantie op. Waar moet je op letten? Kan je de verkoper vertrouwen? Kan het paard wel wat jij wilt? Past het paard bij jou en je wensen? Is het paard gezond? Is de prijs-kwaliteit wel redelijk? Allemaal vragen die naar boven komen als je de advertenties afschuimt. Of die je eigenlijk uit het oog verliest door die mooie manen of kleur...

Gelukkig kan ik je hier bij helpen. Door mijn specifieke opleidingen en ervaring zie ik meer en kan ik je objectief ondersteunen als je de grote stap waagt.

Hoe gaat het consult in z'n werk?

Stap 1: zoek een potentiele kandidaat

Je zoekt het paard uit waarvoor je serieuze belangstelling hebt. Dit wil zeggen dat je zélf oordeelt of het paard aan jouw (ras, trainingsniveau, bloedlijnen, leeftijd, ...) wensen voldoet en of het paspoort legaal in orde is.

Vind je het moeilijk om die eisen voor je zelf te formuleren? Dan help ik je graag via een gratis pré-consult.

Stap 2: plaatsbezoek

Je hebt een paard naar je wensen gespot. Je maakt een afspraak met de verkoper en ik ga met je mee naar het plaatsbezoek. Ik beoordeel het paard fysiek (langs de buitenkant natuurlijk), zijn/haar gedrag en kwaliteiten aan de hand van een objectieve checklist. 

Keuring van het paard

Ik keur het paard op de volgende aspecten:

  • algemene bouw

  • inspectie en palpatie van het lichaam (littekens, zwellingen, pijnplekken, ...)

  • afwijkingen van beenstand en malformaties

  • gebit, ogen, hartritme en ademhaling

  • uitgebreid bewegingsonderzoek op zachte en harde ondergrond in 3 gangen op de rechte lijn en volte. Ook onder het zadel (jij rijdt).

  • algemeen gedrag en karakter

Stap 3: Testen onder het zadel

Je test zélf het paard in het zadel en ik doe opnieuw een bewegingsonderzoek en observeer het gedrag van het paard.

Stap 4: Verslag

Ik formuleer mijn eerlijk en objectief advies in een verslag. Mijn beargumenteerd advies geeft je een indicatie van de mogelijke kosten die nog volgen. Je krijgt meteen ook een overzicht op de stappen die je moet nemen om de administratie bij de aankoop correct af te ronden. 

* mijn consult vervangt niet de klinische keuring door een dierenarts maar moet beschouwd worden als een voorafgaande en/of aanvullende beoordeling.

** de prijs per consult is exclusief de verplaatsingsvergoeding 0,45€/km