Terug naar alle evenementen

Clinic 3: Bombproof paard - voor experts

  • De Viersprong 22 Heikantstraat Malle, Vlaanderen, 2390 Belgium (kaart)

volzet - volzet - volzet - volzet

Wanneer?

zondag 30 juni van 10u tot 16u30 (einduur kan een half uur vroeger of later eindigen afhankelijk van de successen en de vermoeidheid van de paarden en de deelnemers).

Waar?

De Viersprong in Malle (ten Noorden van Antwerpen). Er is plek om trailers te parkeren.

Voor wie?

Deze lesdag is bedoeld als je veel ervaring hebt met schriktraining OF je paard moeite met ontspanning heeft op concours of lawaaierige omgevingen. Heeft je paard last met harde geluiden? Doet een bewegend object je paard op hol slaan? Durft je paard niets slepen? Wil je eens iets anders doen met je paard?

We overlopen de technieken om jou en je paard dichter bij elkaar te brengen, meer vertrouwen en inzicht in elkaar te geven en technieken om je paard van zijn angst af te helpen.

Je kan deelnemen met je eigen paard of als toeschouwer. Ook als toeschouwer krijg je een actieve rol en kan je vragen stellen.

Wat doen we op deze dag?

  • Safety first! We leren veilige technieken aan voor dagelijkse en minder dagelijkse handelingen. We bouwen verder op de technieken uit “Geen bangepoeper meer”.

  • Paardenlezen: wat zijn de eerste signalen die je paard laat zien? Wat vertelt je paard je eigenlijk? Waarom is je paard eigenlijk zo bang? We bouwen verder op de kennis uit “Geen bangepoeper meer”.

  • Praktijk: we gaan aan de slag met verschillende technieken die jouw paard en jezelf vertrouwen geven. Je leert op een grotere afstand vertrouwen geven aan je paard en speelt met jouw positie ten opzichte van je paard. Je kan je nieuwe kennis testen op een creatief parcours met leuke en bewegende hindernissen.

Grondwerk + Rijden

Tijdens deze lesdag werken we eerst van op de grond maar je mag ook ervoor kiezen om, als het goed gaat, ook vanuit het zadel te proberen. Neem dus voor de zekerheid je zadel+onderlegger en bitloos hoofdstel mee en vergeet je cap niet! Je kan ook een bitloos hoofdstel van mij proberen.

Materiaal dat je nodig hebt

  • Een horseman stick met string

  • Een grondwerktouw/ leadrope van 4m

  • Een touwhalster

  • Lange dubbele lijnen met clips (7m touwen)

  • Een goed gevuld hooinet

  • Zadel+onderlegger+bitloos hoofdstel+cap

De grondwerkset en de dubbele lijnen zijn ook ter plaatse te koop, in leuke kleurtjes - kom dan even een half uurtje eerder om je tijd te nemen om te kiezen. Je kan bij mij ook een FRA bitloos hoofdstel bestellen met korting.

Prijs

  • Deelnemer met eigen paard: 85 euro (aantal beschikbare plaatsen VOLZET)

  • Toeschouwer : 20 euro (aantal beschikbare plaatsen VOLZET)

Lunch breng je zelf mee. Thee, water en koffie en wat lekkers voor erbij is wel aanwezig.

Opgelet

Tijdens deze lesdag bouwen we de obstakels en hindernissen op naar extremere versies. Twijfel je of jij en je paard dit aankunnen, neem dan even contact op.

Latere gebeurtenis: 21 december
Clinic Karel Delange